News

Theatershow en mini-festival gecombineerd in Johnny Cash Memorial Weekend

Theatershow en mini-festival gecombineerd in Johnny Cash Memorial Weekend

House of Cash op vrijdag en bluegrass, Beerze bier en een barbecue op zaterdag

 

Het jaarlijkse eerbetoon aan Johnny Cash dat al sinds 2008 in Eindhoven georganiseerd wordt door de Johnny Cash tribute band Def Americans, is uitgegroeid tot een tweedaags evenement met op beide dagen een verschillend en gevarieerd programma.

 

Op vrijdag 12 september vindt een speciale Memorial uitvoering plaats van de succesvolle theatershow House of Cash. Bezoekers kunnen vanaf 19.30 u hun zitplaatsen innemen, om 20.00 u wordt de show van Def Americans voorafgegaan door een optreden van Brock & the Brockettes. Zaterdag 12 september kent een festivalkarakter met in en rondom de Steentjeskerk veel live bluegrass en country-muziek, bier van regionale brouwer Beerze en eten van Wild at Heart BBQ. Vanaf 16.00 u spelen achtereenvolgens the Feliciano’s, Hillbilly Hayride en Brock & the Brockettes op het terras buiten. Het avondprogramma begint binnen om 18.30 u met Twenty Sicks, gevolgd door The Rob Ryan Roadshow en tot slot Def Americans. Tussen de bedrijven door draaien DJ Hans d’Olivat en DJ Big H Jamboree passende plaatjes, op beide dagen. Het DJ-duo the Spineshakers verzorgt het slot van de zaterdagavond met materiaal om stevig op te swingen.

 

Het is voor het eerst dat een concert van een dergelijke omvang plaats vindt in de Steentjeskerk, de plek waar voorheen Museum Kempenland was gevestigd. De locatie bevindt zich aan de St. Antoniusstraat in Eindhoven, nabij het PSV-stadion. Tickets voor de vrijdag zijn er in de prijsklassen € 17,50, € 20,- en € 22,50, een kaartje voor de zaterdag kost € 25,-. Deze zijn verkrijgbaar via de website van Def Americans en bij alle Primera winkels.

Al zeven jaar op rij wordt op of omstreeks 12 september, de sterfdag van Johnny Cash, door de Eindhovense band Def Americans de grootste countryzanger aller tijden geëerd met een Memorial Show. Na vijf uitverkochte edities in Dynamo en de grote zaal van de Effenaar, met een capaciteit van respectievelijk 600 en 1200 bezoekers, vond de Johnny Cash Memorial show in 2013 plaats in het immense Klokgebouw. Toen vonden ruim 1800 liefhebbers hun weg naar dit markante Eindhovense gebouw. Met de Steentjeskerk hebben de Def Americans dit jaar voor de meest bijzondere locatie tot nu toe gekozen.

 

www.defamericans.nl
www.facebook.com/defamericansjohnnycashtribute

www.primera.nl

 

Tijdschema vrijdag 12 september
19:30 deuren
20:00 Brock & the Brockettes
20:45 Def Americans met House of Cash Memorial

 

Tijdschema zaterdag 13 september Johnny Cash Memorial Day

 

Buiten:
15:30 deuren
16:00 The Feliciano’s
16:45 Hillbilly Hayride
17:30 Brock & the Brockettes

 

(voor, na en tussen de shows: DJ Big H Jamboree)

 

Binnen:
18:00 deuren
18:30 Twenty Sicks
19:30 The Rob Ryan Roadshow
20:45 Def Americans met Johnny Cash Memorial Show
23:00 The Spineshakers
(voor, na en tussen de shows: DJ Hans d’Olivat)


Brock & The Brockettes
Bluegrass, hillbilly en old-time music. Alles rond één microfoon om het authentieke geluid te garanderen dat ook op hun eerste cd 'Gather around the mic' te horen is. Een mix van eigen werk, en dat van muzikale grootheden als The Carter Family, Stanley Brothers en Bill Monroe. Bij de oplettende fans van Def Americans gaat er bij de naam Herman Brock wellicht een belletje rinkelen: toen gitarist Willem op vakantie was, viel Herman Brock in voor hem tijdens het Zwarte Cross optreden van 2013. www.brockettes.com

The Feliciano's
Voordat bassist Berry Kok bij Def Americans de plek innam van oudgediende Gijs van de Burgt speelde hij bij de Feliciano's. Eindhovens eigen leveranciers van feelgood folk, country & bluegrass.
www.felicianos.nl

Hillbilly Hayride
Hillbilly Hayride was afgelopen jaar de officiële opener van de Johnny Cash Memorial in het Klokgebouw. Er was veel waardering voor de manier waarop zij oude en nieuwe country- en bluegrassklassiekers ten gehore brachten. Reden genoeg om ze dit jaar weer in het programma op te nemen.
www.hillbillyhayride.nl

 

Twenty Sicks
Deze heren hebben in korte tijd een aardige live reputatie opgebouwd. Niet zo gek, want zij blinken uit in het brengen van coversongs met aanstekelijke elementen uit de rock 'n’ roll, blues, rockablilly en americana. Twenty Sicks-zanger Danny schreef het nummer ‘Grasping Song’, waarmee Waylon eerder dit jaar een hit scoorde.
www.twentysicks.nl

 

The Rob Ryan Roadshow
Rob Ryan toert reeds enkele jaren zeer intensief door het Europese continent met als uitvalsbasis Berlijn. Verwacht een vermakelijke high energy honky tonk explosie waarin flarden country, Sun-rockabilly en invloeden uit roadhouse rock zijn te bespeuren. Een hoogtepunt voor Rob Ryan in 2014 was zijn show op het Montreux Jazz festival in Zwitserland, precies tien jaar nadat Johnny Cash daar een van zijn eerste shows sinds het uitkomen van zijn befaamde American Recordings speelde.
www.therobryanroadshow.com

Def Americans
Meer dan 50 jaar na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door de Def Americans. De band schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American Recordings reeks.

Inmiddels kunnen de heren en dame van Def Americans terugblikken op een lange reeks succesvolle shows in het club- en festivalcircuit door heel het land en behoort ook een meer dan geslaagde theatertour inmiddels tot het cv.
www.defamericans.nl

Cash Memorial

Show 7, September 13, 2014
Show 6, September 6, 2014
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Sunday, 23 June 2024
2007-2021. Back in the saddle again after a very long hiatus. Currently a lot of information isn't shown on the site yet as we've had a major crash. We're working on it though. | Sitemap | Thanks | Contact