News

Johnny Cash Goes To Church

Johnny Cash Goes To Church

Het is dit jaar 10 jaar geleden dat Johnny Cash (1932-2003) overleed. Het herdenkingsjaar wordt geopend met een heuse kerkdienst rond 'the man in black'. Deze dienst vindt plaats op zondag 3 februari 2013 om 17.00 uur in de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht. In deze dienst klinken geen Psalmen of gezangen, maar de muziek van de bekende singer-songwriter Johnny Cash. En meezingen mag!

 

Cash was een diepgelovig mens. De talloze gospels die hij opnam zijn daarvan de illustratie. Ze getuigen van de rust en vrede die hij in zijn turbulente leven zocht en vond bij God. Maar ook van de levenslange worsteling met zijn donkere kant.

Iedereen is van harte welkom in de dienst. Je hoeft er zeker niet religieus voor te zijn.

De deur staat vanaf 16.30 uur open. Na afloop is er koffie en thee, en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten, onder het genot van een toegift.
Ds. Piet van Die, de voorganger in deze dienst, is een Johnny Cash-fan. Muzikale medewerking wordt verleend door Matthijs Goedegebuure, psycholoog van beroep, maar in zijn vrije tijd vertolker van songs van Cash.

 

The Patriot In Black
Johnny Cash to be Featured on US Postage Stamp
 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Wednesday, 24 April 2024
2007-2021. Back in the saddle again after a very long hiatus. Currently a lot of information isn't shown on the site yet as we've had a major crash. We're working on it though. | Sitemap | Thanks | Contact